MOJE KALORIJE
Z nami do boljše postave.

Aplikacija za vse generacije

Verjetno ste se nekateri že vprašali ali je naša aplikacija starostno omejena. Naj vas takoj pomirimo, zdrava prehrana in pravilen vnos živil v posamezni obrok ne pozna letnice. Namen naše aplikacije je ponuditi tako mladostnikom, kot tudi starejšim možnost enostavne sestave lastnega jedilnik, s katerim se lahko prehranjujejo pestro in predsvem pravilno.

 

 

 

 

S pomočjo izbranega programa si lahko s kančkom domišljije kvalitetno pripravimo okusen, zanimiv, zdrav in preprost obrok skozi cel teden. Pomembnost naše aplikacija se pokaže tudi pri športnikih. 

 

Verjetno največ dvomov prihaja pri starejši generaciji, ki zelo težko spremenijo zakoreninjene navade. Navade so železna srajca in tisto, kar se zakorenini v mladosti je težko spremeniti. In prav to nas nato spremlja skozi celo življenje. Takšne navade nepravilnega prehranjevanja občutijo tudi mladi. Šele, ko se začnemo zavedati, da se slabo počutimo in začnemo bolehati se končno pričnemo spraševati, ali je nekaj, kar počnemo možno spremeniti.

 

Veliko vlogo pri tem ima opraviti vzgoja v mladosti in to naravnanost prenašamo iz generacije v generacijo. Kar vidimo pri svojih starših in naši starši pri starih starših, tak življenjski slog „podedujemo“. Tako se naučimo kuhati, jesti, gibati, razmišljati. Ta način se s časom avtomatizira v našo podzavest. S tem ko postajamo starejši potrebuje naše telo manjše količine hranil, saj postane presnova upočasnjena in prebavila manj zmogljiva. Zato je še bolj pomembno, kaj in koliko vključimo v posamezni obrok.

 

Da pot do zdravja vodi najprej prek vzorcev prehranjevanja, se načeloma vsi strinjamo. Toda kaj jesti? Večina ljudi pravi, da se prehranjujejo »dokaj zdravo«, toda zdravo prehranjevanje pomeni za vsakogar kaj drugega. Popolna zmeda, torej! Rešitev pa je težka, kajti ključno ni le, kaj jemo, ampak tudi koliko in kdaj.

 

Zato smo ustvarili aplikacijo, da vam pri tem pomagamo in o teh stvareh podučimo. Namenjena prav temu. Ni vam potrebno prebirati knjig o hujšanju in pravilni prehrani. Naša aplikacija je enostavna tudi za tiste, ki niso nikoli temu posvečali večje pozornost.

 

Zato se opogumite in pričnite že danes. Naj leta in ostale nepomembne stvari ne bodo izgovor. Želimo vam veliko uspehov pri spreminjanju prehrambenih navad.