MOJE KALORIJE
Z nami do boljše postave.

Programi razporeditve hranil

Pripravili smo tri različne programe razporeditve živil znotraj posameznega obroka. Vsak izmed njih temelji na določenih predpostavkah, ki so predvsem odvisne od vašega življenjskega sloga in zastavljenih ciljev. Razmerja živil so v obliki (Ogljikovi hidrati : Beljakovine : Maščobe).

 

Program svetovne zdravstvene organizacije (WHO)

WHO metoda za sestavo zdravega jedilnika se nanaša na zagotovitvi osnovnih prehranskih živil in energije ter preprečevanje kardiovaskularnih obolenj. V tej metodi je vključen večji delež ogljikovih hidratov in maščob medtem ko so beljakovine v manjšem razmerju.

Razmerje hranil: 55:15:30.

 

Program povečanega beljakovinskega vnosa

Če je vaš cilj izgubiti telesno maščobo in ob tem obdržati zdravje ter energijo potem ne morete zgrešiti s programom, ki vsebuje večji odstotek ogljikovih hidratov in beljakovin kot maščob.

Razmerje hranil 55:30:15.

 

Program inzulinske aktivnosti, zmanjšanja ogljikovih hidratov

Metoda za zmanjšanje telesne teže, ki je zadnje čase zelo popularna v svetu je metoda zmanjšanja inzulinske aktivnosti. Inzulin naj bi v telesu pospešil tvorbo maščob iz ogljikovih hidratov zato program temelji na zmanjšanju odstotka ogljikovih hidratov, povečanju odstotka beljakovin in srednje velikem  odstotku maščob. 

Razmerje hranil 40:30:30.